Deck

Light Deck boven de Zouthaven

architect
Hans van Heeswijk architecten, Amsterdam
opdrachtgever
Gemeente Amsterdam

De brug over de Zouthaven is ontworpen door Hans van Heeswijk architecten en legt een verbinding tussen het muziekcentrum en de bus- en tramhaltes aan de Oostelijke Handelskade. Op de staalconstructie zijn blank geanodiseerde Lightdeck® profielen gemonteerd, die de ronding van de brug volgen. Omdat de brug schuin omhoog loopt naar het Muziekcentrum is de stroefheid hier enorm van belang. Doordat de Zouthaven opnieuw zal worden uitgegraven zullen toeristen vanuit rondvaartboten de brug, en dus ook de Lightdeck®
profielen, van onderaf kunnen bewonderen.

HomeBuilding SystemsBuilding SystemsTraffic SystemsDeck SystemsTurn KeyOrganisatie

BRS
zoek
contact
nederlands
english
deutsch
francais
zoek