Glas

Stadsgehoorzaal straalt weer

architect
Zaanen Spanjers CS Architecten/BNI
opdrachtgever
Breijer Bouw B.V.

De gevelconstructie voor het theater in Vlaardingen kent een zeer hoge mate van complexiteit, zowel geometrisch als constructief. De constructieve hoofdopzet van het U-vormige geveldeel bestaat uit diagonale afspanningen die elkaar kruizen. Via een hoekspant in boogvorm lopen de afspanningen (onder verstek) de hoek om. De diagonale trekstangen voorgespannen binnen een frame in de vorm van een continue delta-ligger.

De hoogte van de voorspanning garandeert onder alle omstandigheden een stabiele maatvoering die met name belangrijke is voor de bevestiging van de glaspanelen. Aan beide zijden van de afspanningen bevinden zich glaspanelen, die horizontale (wind)belastingen via kruisvormige glashouders inleiden in de drukstaven van de afspanning. De randpanelen steunen ter plaatse van de randen direct af op de delta-liggers. De u-vormige constructie van de deltaliggers steunen als een stijf geheel af op een stalen achterconstructie van vier verticale kolommen. Simpel gezegd is de gevel als het ware een opgespannen schilderdoek dat aan vier haakjes aan de muur van het theater is gehangen.

De deltaligger is opgebouwd uit ronde stalen buizen die zijn geschoopeerd en gepoedercoat. De afspanningen, glashouders en overige bevestigingsmiddelen zijn vervaardigd van rvs 316 met een geborstelde afwerking.
De glaspanelen aan de buiten zijde bestaan uit gehard, gelaagd glas voorzien van gaten. De panelen aan de binnenzijde bestaan uit isolatie glas voorzien van een coating ter verhoging van de isolerende eigenschappen van het glas.

Meer Beloopbaar glas

Rustige representatieve werkplekken aan het Rapenburg
Leiden

Alle / Kaart

Meer Bevestigingssystemen

Exposeren op topniveau!
Maastricht

Alle / Kaart

Meer Glashouders

Simpel, strak en overzichtelijk!
Spijkenisse

Alle / Kaart

Meer Structurele glasgevels / wanden

Simpel, strak en overzichtelijk!
Spijkenisse

Alle / Kaart

HomeBuilding SystemsBuilding SystemsTraffic SystemsDeck SystemsTurn KeyOrganisatie

BRS
zoek
contact
nederlands
english
deutsch
francais
zoek